2011-08-10 ? 20:35:48

"Ridläger"-start

Nu har vi precis varit borta och släppt in hästarna för natten. Det blev kanske lite tidigt, men Claras mamma ville åka bort och titta hur vi hade det så vi passade på att göra det då.

I alla fall. Clara kom en stund efter två. Eftersom det spöregnade då så ställde vi bara in hästarna i boxarna. Vi plockade in alla grejer och så i sadelkammaren, sen städade jag min ryktlåda lite. Vi mätte även hästarna, eller ja, vi använde en kratta, whiteboardpenna och måttband lite halvimproviserat. Fendi var hela 145 cm, vilket är bra, för då lär han nog inte växa över ponnymåttet. Dock får han gärna växa så mycket som möjligt under 148 cm, känner mig så lång på honom haha. Danne var lite över 140 cm, dock räknade vi inte av skorna, så det blev typ 140 egentligen. Sen tog vi på dom regntäcken och släppte ut dom i hagen. Det funkade jättebra, dom skrek lite först, men dom blev nog vänner rätt snabbt. Skönt! Efter det åkte vi hem, eftersom det fortfarande var kasst väder.

Efter en fika och lite dator så blev det en sväng till i stallet. Vädret blev bättre, så vi red ut en runda på våra fina pållar. Det blev Fendis första uterunda, och han skötte sig galant! Vi red stora rundan runt sjön, som innehåller asfalt, grusväg, skogsväg och lite kuperat/småbackar. Perfekt runda att börja med! Vi provade även lite trav på grusvägen. Första gången skötte han sig utmärkt, men andra gången studsade han till lite och bockade så jag hamnade lite snett. Satt kvar som tur var! Resten av rundan skrittade vi, och vi klarade oss undan regnet ända tills vi var nästan hemma. Sen öppnade sig himlen! Vi fixade hästarna och släppte ut dom, sen fixade vi boxarna och putsade.

Nu ska jag gå och duscha, sen laddar vi upp för en härlig kväll i soffan och en underbar dag imorgon! Kommer även lägga upp lite bilder från dagen om en stund, så håll utkik! Ursäkta novellen haha!

/ Emma
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: